Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Film festivalinde bağımlılık masada

Film festivalinde  bağımlılık masada

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Suç ve Ceza Film Festivali bu sene sekizinci defa tertipleniyor. Yönetmen Derviş Zaim’in Altın Terazi Uzun Metraj Film yarışması jüri başkanlığını üstlendiği festival, 9 Kasım’da başlayacak.

15 Kasım’a kadar sürecek olan festivalin akademik kısmında ise “madde ve alkol bağımlılığı” masaya yatırılacak. İstanbul’daki Beyoğlu Atlas ve Kadıköy sinemalarında gösterimlerin gerçekleşeceği festival, son iki senenin çarpıcı filmlerini seyirci ile buluşturacak. Festivalin “İz Bırakanlar” kısmında ise dünya ve Türk sinemasının unutulmayan eserlerine yer verilecek. Sinemalarda oluşturulan film sonrası panellerle de direkt seyirciye adalet, toplum, sinema  konularında söz hakkı tanınacak. Yarışma jüri başkanı yönetmen Derviş Zaim yaptığı açıklamada, “Sinemanın adalet alanındaki soru, durum ve problematiklere taze yorum getirme ihtimali başlı başına heyecan verici bir husus. Bu amaca yönelmiş çeşitli filmlerin bir araya getirildiği bir festivalde jüri üyesi kimliği ile onurlandırılmaktan dolayı mutluyum” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...