Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ulusal Yarışmada 7 film yer alacak

Ulusal Yarışmada 7 film yer alacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Altın Portakal’ın millî ayağını devam ettirme iddiasında olan Ulusal Yarışma, bu yıl 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’nda tertiplenecek.

55. Ulusal Yarışma’da Türkiye sinemasında farklı yönelimleri temsil eden 7 yapım yer aalcak. Yarışmada, geçen sene olduğu gibi bu yıl da belgesel ve kurmaca filmler bir arada olacak. Genç yönetmenlerin dünya prömiyerini uluslararası festivallerde yapan filmlerinden usta isimlerin merakla beklenen son işlerine, Türkiye sinemasında farklı yönelimleri temsil eden 7 film bu yılın Ulusal Yarışma seçkisini oluşturuyor. 55. Ulusal Yarışma’da; Hüseyin Karabey’in “İçerdekiler”, Tayfun Pirselimoğlu’nun “Yol Kenarı”, Ali Kemal Çınar’ın “Di Navberê De/Arada”, Mehmet Ali Konar’ın “Renksiz Rüya”, Tarık Aktaş’ın ilk filmi “Nebula”, Rojda Akbayır’ın belgeseli “Parçalar”,  25 yaşındaki dilsiz Sibel’in öyküsünü anlatan Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti imzalı “Sibel” filmleri yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...