Filmler ‘hakikat’ üzerine

Filmler ‘hakikat’  üzerine

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Farklı ülkelerden sanatçıların video, animasyon ve kısa filmlerini İstanbul’a taşıyan “Uluslararası Sanatçı Filmleri 2018” programı 4 Ekim’de başlıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Programın 11. yılına özel olarak bu sene “Hakikat” mevzuuna odaklanan filmler, İstanbul Modern Sinema’da sanatseverlerle buluşacak. İstanbul Modern Küratöryel Ekibi tarafından hazırlanan ve farklı türdeki gerçekliklerin yansımalarını ele alan programa bu yıl, İstanbul Modern’in davetiyle sanatçı Pelin Kırca katılacak. Kırca, ilhamını Feridüddin Attar’ın Mantıku’t-Tayr eserinden alan “Aysız Bir Gece” adlı videosuyla etkinlikte yer alacak. Program çerçevesinde Kırca’nın eserinin yanı sıra Rosa Barba’nın “Arzın Merkezinden Dışarıya”, Munem Wasif’in “Makine Meselesi”, Patrick Hough’un “Ve Eğer Bin Yıl İçinde” ve Tom Ireland’ın “Hakikat Resmi / Büyülü Fener” eserleri de yer alacak. Program 14 Ekim’de son bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...