Tuvaldeki Osmanlı mirası sergide

Tuvaldeki Osmanlı mirası sergide

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Resimde ve edebiyatta verdiği eserlerle tanınan usta sanatçı Ethem Baymak, Balkan coğrafyasındaki Osmanlı izlerini bir resim sergisine taşıdı.

MURAT ÖZTEKİN

Mirasımızın camiler, köprüler gibi mekânlar çerçevesinde abideleştirdiği “Şehre Tarih Düşmek” sergisi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde görülebiliyor. Hayatını Kosova'da devam ettiren sanatçı Baymak "Bugüne kadar 80'den fazla şahsi sergi açtım. Buna rağmen heyecanım eksik olmuyor. Heyecan sanatçıyı ayakta tutar. Heyecan olmasaydı böyle sergilere kalkışmaz, Kosova'dan, bin küsur kilometre yolculukla, özene bezene bu eserleri buraya getirerek sergi açamazdık" diye konuştu. İstanbul'un yanı sıra Bosna Hersek, Makedonya ve Kosova'nın farklı şehirlerini yansıtan resimlerin yer aldığı sergide, sanatçının farklı boyutlarda 27 tablosu bulunuyor. "Şehre Tarih Düşmek" sergisi 5 Kasım'a kadar görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...