Edebiyatta yarım asırlık yolculuk

Düzenleyen:
Edebiyatta yarım  asırlık yolculuk

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk Edebiyatı dergisi, yazar Yahya Akengin’in edebiyattaki 50. yılını özel dosyalarla kutluyor.

Edebiyatımızın en uzun soluklu dergilerinden Türk Edebiyatı, 540’ıncı sayısıyla okurlarını selamladı. Şiir, hikâye, roman ve senaryo çalışmalarıyla tanınan Yahya Akengin’e dergide özel bir kısım ayrıldı. Aynı zamanda Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Başkanı da olan Akengin’in yazarlığının 50’inci yılı dolayısıyla böyle bir özel sayı yayınladıklarını belirten Türk Edebiyatı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Aslan “Akengin, eserleri ve fikirleriyle kültür ve edebiyatımıza büyük katkılar sağlayan isimlerden biri” diyor.

Yahya Akengin’e ayrılan sayfalarda Ramazan Korkmaz’ın “Bir Yürek İnsan; Yahya Akengin”, İmdat Avşar’ın Akengin’le yaptığı söyleşi, İsa Kocakaplan’ın yazarın son eseri “Beş Hikâye Bir Destan”ını değerlendirdiği yazısı, Azerbaycan’ın büyük evladı Anar’ın, yıllar önce Akengin için kaleme aldığı değerlendirme, Mehmet Nuri Yardım’ın “Ankara’nın İstanbul’a Bakan Dost Yüzü” ve Zeynep Gözde Kozlu’nun “Soylu Hüzünler Peşinde Bir Romancı: Yahya Akengin” çalışmaları yer alıyor. Özcan Ünlü de “Bayburtlu Ardıç” şiiriyle dosyaya katkı sağlıyor. Ayrıca dergide şiir, hikâye, inceleme, araştırma ve mülakatlar mevcut.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...