500 senelik 'Kış Masalı'

Düzenleyen:
500 senelik 'Kış Masalı'

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dünyanın en seçkin drama yazarı kabul edilen İngiliz William Shakespeare’in “Kış Masalı” oyunu, Devlet Tiyatroları sahnelerinde ilk defa sanatseverlerle buluştu.

Avrupa’da yeni bir başlangıç devri olan Rönesans’ı iki tema üzerinden anlatan oyun, dün Akün Sahnesi’nde perde açtı. Turan Oflazoğlu’nun Türkçeye tercüme ettiği “Kış Masalı”,  Devlet Tiyatroları Başrejisörü Hakan Çimenser tarafından yönetildi. Eserin Shakespeare’in olgunluk dönemi oyunlarından olduğunu belirten Çimenser, 500 sene öncesinin fikrini anlamak ve geçmişle irtibat kurmak gerektiğini aktardı. Oyunun çok büyük bir sürprizi olduğunu kaydeden Çimenser, şunları söyledi: “Biz ilk kısımda kraliçesi hakkında kıskançlık yapan bir kral görüyoruz. En yakın arkadaşından kıskanmaya başlayarak böyle bir duygu durumunun insanı nereye kadar götürdüğünü izleyeceğiz. Hatta bu durum kraliçenin ölümüyle sonlanıyor. İkinci bölümde birden halkı görüyoruz. Halk ve kırsal kesim insanı çok başka duygularla çok daha samimi ve eğlenceli yaşıyor ve dünyası bir önceki bölüm gibi karanlık değil. Bu iki durumun üzerinden Shakespeare doğayla sanat arasında bir ilişki kurmuş.” Oyun, 21 Ekim Pazar gününe kadar seyredilebilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...