Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savaşa girmek için Casablanca’yı çektiler

Düzenleyen:
Savaşa girmek için Casablanca’yı çektiler

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sekizinci Malatya Uluslararası Film Festivali’ne günler kala “Türk Sinema ve Televizyonunda Aile” başlıklı sempozyum yapıldı.

MURAT ÖZTEKİN

Festival çerçevesinde tertiplenen sempozyumda söz alan Dr. Öğr. Üyesi Erkan Büker “Hollywood” başlıklı konuşmasında; Amerikan sinemasının nasıl çalıştığına değindi. Büker, Amerikan film endüstrisinin 300 milyar dolarlık bir piyasadan beslenmekte olduğunu ve Hollywood’un çok büyük 10 şirketin hâkimiyeti altında olduğunun altını çizdi. Dr. Büker “Algı yönetimini politikacılar, reklamcılar, medya konusunda çalışan herkes kullanıyor. Amerika da İkinci Dünya Savaşı’na girmek için kamuoyu iknasında sinemayı kullandı. Halk savaşa girmek istemiyordu ve kamuoyunu ikna etmek için “Casablanca” filmi yapıldı. Bu film, Almanların ne kadar kötü, şiddet yanlısı insanlar olduğunu düşünmelerini sağladı. ‘Karaşahin’in Düşüşü’ filminde de Amerikan ordusunun en büyük başarısızlıklarından biri halka bir kahramanlık olarak sunuldu.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...