Kuklalar festivale geliyor

Düzenleyen:
Kuklalar festivale geliyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bosna Hersek, İspanya, İtalya ve Çin gibi ülkelerden tiyatro grupları oyunlarını sergileyecek.

Dünyanın en renkli ve başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, 21. defa sanatseverlerle buluşuyor. İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival, bu yıl UNESCO kültür mirası taşıyıcısı Karagöz ustası Cengiz Özek'in Genel Sanat Yönetmenliği’nde 24 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Festivalde Türkiye'nin yanı sıra Bosna Hersek, İspanya, İtalya ve Çin gibi ülkelerden 12 tiyatro grubu yer alacak. Oyunlar Akbank Sanat, Mall of Istanbul, Fransız Kültür Merkezi, Sahne Pulchérie, Deniz Müzesi Sahnesi, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi ve çeşitli semtlerde okul salonlarında seyirciyle buluşacak.
ÖZEK'İN 40. SANAT YILI
Aynı zamanda Kukla Festivali’nin kurucusu olan Cengiz Özek Karagöz de Karagöz sanatıyla karşılaşmasının 40. yılını festival çerçevesi içinde kutlamaya hazırlanıyor. Özek, festival esnasında açılışı yapılacak olan Kukla Müzesi Cafe’de bir mülakat yapacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...