Salon isyanı

Salon isyanı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

4,5 yılda tamamlanan ve sadece 15 salonda yer bulan filmin yönetmeni Stare Yıldırım çıldırdı: “Dağıtımcılar, küstahça halkın elinden film seçme hakkını alıyor...”

Ümit Tanrıseven İSTANBUL

Yönetmen Stare Yıldırım, tarafından TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen “Batlır” filminin galası geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. ABD’deki pek çok şehrin yanı sıra Kanada ve Avustralya’da da izlenen film, Türkiye’deki 9 Kasım’da gösterime girecek. Can Sipahi, Merve Dizdar, Yılmaz Gruda gibi isimlerin başrolde yer aldığı filmin yönetmeni Stare Yıldırım, dağıtımcılara büyük tepki gösterdi. Filmi 4,5 yılda tamamladıklarına dikkat çeken Yıldırım “Maalesef bu güzel hikâyeyi çok fazla sinemada görmeyi beklemeyin” dedi. Yıldırım, bunun gerekçelerini büyük tepki vererek şöyle dile getirdi: Çünkü Sony’de prodüksiyonun başındaki kişi, özel olarak 1,5 saatini ayırıp filmi ofisinde yanı başımda seyrederken Türkiye’deki dağıtımcılar lütfedip fragmana dahi zor göz atmıyorlar. Ödül aldığı için de “Sanat filmi bu, halk seyretmez, o yüzden az sinemada göstereceğiz” diyorlar. Sen halkın gidebileceği sinemalarda filmi göstermezsen, halk nasıl gidecek? Halk seyretmez değil, sen bu işi çok iyi bildiğini iddia ederek gayet küstahça halkın elinden seçme şansını alıp filmi seyredilmemeye mahkûm edersen, halk tabii ki seyretmez. Bu film modern bir Yeşilçam filmi. Halkın sevmeyeceğine sen nasıl, neye göre karar veriyorsun? Bu filmi de 15 salonda 100 kişi falan izler herhâlde. Belki de gitmek isteyecek ama hangi ücra köşedeki hangi sinemada olacak film, milletin haberi bile olmayacak. Trajikomik...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...