Yazar Pala: Biz olmasak dünya müzeleri boş kalacaktı!

Yazar Pala: Biz olmasak dünya müzeleri boş kalacaktı!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kara Hafta İstanbul Festivali çerçevesinde Adnan Özer’in idaresinde yapılan “Tarihteki Polisiye, Polisiyedeki Tarih” panelinde polisiye romanları ele alındı.

MURAT ÖZTEKİN

Panelde konuşan Prof. Dr. İskender Pala, tarihî eserlerin kaçırılma çabası esnasında yaşananların polisiye romanlara da ilham kaynağı olduğunu kaydederek “Osmanlı Devleti’nin sınırlarına 1912 yılında bir tel örgü çekilseydi ve ‘buradan dışarıya arkeolojik eser çıkarılmayacaktır’ yazılsaydı, bugün dünya müzelerinin üçte ikisi boş kalıyordu” dedi. Prof. Dr. Pala: Orta Doğu hakkında da şunları söyledi: “Suriye’de bir damla kan yere döküldüğünde dünyanın bir yerlerinden birisinin biti kanlanıyor.” Yazar M. Esen Cengiz de “Bugün yaşadığımız gerçeklerle romanın dünyası çok farklı. Yani tarihî gerçekleri de eski dönemin gerçeklerini de bir romanda illa aynı şekilde bulmak zorunda değiliz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...