Macar ressamlar Türkiye’de buluştu

Macar ressamlar Türkiye’de buluştu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Macaristanlı ressamların ülkelerinin kültürlerini yansıttıkları “Bakış Açıları” adlı resim sergisi, Türk sanatseverlerle buluştu.

MURAT ÖZTEKİN

Macaristan’ın başşehri Budapeşte’nin 11. bölgesinde yer alan Újbuda Belediyesi ile Bahçelievler Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği sanat faaliyetinde, Újbuda bölgesi sanatçıları Peter Matyasi, Andras Kecskes ve Atilla Kondor’un farklı temalardaki 26 eseri beğeniye sunuldu. Akif Emre Kültür Merkezindeki serginin açılış kurdelesini, Macaristan savunma eski bakanı Dr. Istvan Sımıcsko, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu birlikte kesti. Sergi açılışında konuşan Dr. Istvan Sımıcsko “Eski bir bakan ve parlamenter olarak, ülkelerimiz arasındaki bu sıcak ilişkilerden dolayı mutlu ve bahtiyarım” dedi.  Sergi, 7 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...