Bu toprakların düşmanları parlatılıyor

Düzenleyen:
Bu toprakların düşmanları parlatılıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İstanbul’da beş gün boyunca edebiyat rüzgârı estiren 10. İstanbul Edebiyat Festivali önceki gece Kızlarağası Medresesinde tertiplenen ödül töreniyle son buldu.

MURAT ÖZTEKİN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesinin iş birliğiyle tertiplenen festivalde, “hikâye” dalında yazar Bahtiyar Aslan mükâfata layık görüldü. “Roman” dalında ise akademisyen yazar Mehmet Sabri Genç ödül aldı. “Şiir” dalında mükâfat şair ve yazar Mehmet Can Doğan’ın oldu. Savaş Şafak Barkçin de “Deneme” dalında ödüle layık görüldü.  

Burada konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı “Artık biz İstanbul’a sığamıyoruz. Gelecek senelerden itibaren İstanbul Edebiyat Festivali’ni uluslararası arenada gerçekleştirmek için hazırlıklara başladık. Zira Uluslararası arenada parlatılan isimlere baktığımız zaman, bu toprakların değerlerine düşman isimlerin özellikle öne çıkarıldığını da hassaten söylemek isterim”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...