Tarihî semt Balat’ı seramiklerde yaşatıyor

Tarihî semt Balat’ı seramiklerde  yaşatıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatçı Beyhan Gürsoy’un seramiğe işleyerek yaptığı eserler hem tarihî Balat semtinin yaşatılmasına hem de tanıtımına katkı sağlıyor.

Seramik sanatçısı 68 yaşındaki Beyhan Gürsoy, tarihî Balat semtindeki evleri, birebir işlediği seramiklerde yaşatıyor. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Seramik Bölümü mezunu olan Gürsoy, Fatih ilçesinin Balat semtindeki evlere olan aşkıyla yola çıkarak satın aldığı bir evi restore ettirdi. Kendisine evde bir atölye kuran Gürsoy, fotoğraflarını çektiği evlerin 10-15 santimetrelik birebir kopyalarını küçük seramiklere işleyerek renklendiriyor.
Gürsoy, eserleriyle hem tarihî semtin yaşatılmasına hem de tanıtımına katkı sağlıyor. İki çocuğu olduğunu ve emekli olmadan yaklaşık 1,5 yıl önce Balat’ta bir ev satın aldıklarını belirten Gürsoy, “Biz eski evleri ailece çok seviyoruz. Çünkü çocukluğumuz Eskişehir’de böyle Odunpazarı dediğimiz yerde, cumbalı, bahçeli, çok şirin bir evde geçmişti. Biz o evi hiç unutamadık. Zaman içerisinde hafızamızda hep öyle bir eve sahip olma fikri gelişti. Sonra Balat’a yolumuz düştü” dedi.
Satın aldığı evin 7 ay süren restorasyonunun ardından sanat evine dönüştüğünü aktaran Gürsoy, burada seramik, ahşap boyama ve resim üzerine kurs verdiğini ifade etti. Daha sonra kursu kapatarak seramik atölyesini işletmeye devam ettiğini aktaran Gürsoy, “Şimdi pazar, pazartesi günleri hariç her günümü burada geçiriyorum. Fener
Balat evlerini, bu güzel tarihî evleri severek çalışıyoruz ki bu yaptıklarımıza yansıyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...