Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanatta ‘Fecr’ vakti

Sanatta ‘Fecr’ vakti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bir tarafta Hikmet Barutçugil, Savaş Çevik, Sıtkı Usta gibi klasik sanatlara gönül vermiş isimlerin eserleri, diğer tarafta Devrim Erbil, Mercan Dede, İsmail Acar ve Ahmet Güneştekin gibi ‘modern sanatçıların’ çalışmaları...

MURAT ÖZTEKİN

Farklı disiplinlerden 99 sanatçı, ramazanda “Fecr” temalı sergide bir araya geldi. Sanata yeni bir bakış açısı getirmeyi gaye edinen Ramart Platform tarafından organize edilen sergi, Türk ve İslam Eserleri Müzesinde açıldı. RAMART Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Tarhan, yeni bir sanat platformu olan ve her yıl ramazan ayında gerçekleştirilecek projenin, yüzlerce yıllık tarihimiz ile beslenen kültürümüzden ilham aldığını söyledi. Ramart Platform 2019’un küratörü Beste Gürsu da “Bir buçuk senelik hazırlık safhasının ardından burada, ramazan ayının başlangıcında, geleneksel ve çağdaş sanatçıları bir çatı altında topladık. Bütün jenerasyonlardan sanatçılarımız var. Masterclass sanatçılardan, gelecek vadeden sanatçılara, çok zengin bir karma oluşturduk” ifadelerini kullandı. Ramart Platformu 10 Mayıs’a kadar devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...