Newyork'ta Contemporary İstanbul ilgisi

Düzenleyen:
Newyork'ta Contemporary İstanbul ilgisi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Contemporary İstanbul, daha çok sanatsevere ulaşmak ve yurtdışındaki etkinliğini artırmak adına Berlin ve Dubai’nin ardından düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, Herrick Feinstein Hukuk Müşavirliği ve Marmara Park Hotel’in katkılarıyla, dünyanın önde gelen fuarlarından Frieze New York ile aynı tarihlerde New York’ta gerçekleştirilen davete çok sayıda koleksiyonerin yanı sıra ulusal ve uluslararası çağdaş sanat galerilerini temsilen önemli isimler katıldı. İlgiyle karşılanan faaliyetin ev sahipliğini Contemporary Istanbul İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Sanat Direktörü Anissa Touati yaptı.
 
Davette konuklara hitap eden Contemporary Istanbul İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, binlerce yıldır sanatçılar için dev bir stüdyo görevi gören İstanbul’da düzenlenen fuarın bugün Avrupa, Asya ve Orta Doğu bölgesindeki en önemli sanat etkinliklerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye’deki sanat pazarının hızla genişlediğini vurgulayan Kahraman, çağdaş Türk sanatına yatırım yapan Türk ve yabancı koleksiyonerlerin sayısının hızla arttığına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da bu yıl bizi heyecan verici ve sanat dolu bir sonbahar bekliyor. Dünyanın en etkileyici sanat etkinliklerinden biri olan İstanbul Bienali’nin yanı sıra yeni çağdaş sanat müzesi Arter’in ve muhteşem bir sergi alanına dönüştürülen Haliç Tersanesi’nin açılışlarına şahit olacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...