Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Necip Fazıl ve Mirzabeyoğlu iki güzel insandı

Necip Fazıl ve Mirzabeyoğlu iki güzel insandı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Şair ve yazar Salih Mirzabeyoğlu, vefatının birinci seneidevriyesinde Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde yapılan bir panelle yâd edildi.

MURAT ÖZTEKİN

Sultanahmet’teki Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesinde gerçekleştirilen “Salih Mirzabeyoğlu ve Büyük Doğu-İBDA” başlıklı panel, Mirzabeyoğlu’nun hayatını anlatan film gösterimiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan yazar Mevlût Koç “Necip Fazıl ve Salih Mirzabeyoğlu, anlık bir parıltı hâlinde yayılan asaletleriyle, bineğimiz olan bu dünyayı güzelleştiren iki güzel insandı. Kurtarıcı fikirleriyle bizi bütünleyen ve selamete erdiren, hayat ve sanatlarıyla bizleri hakka ulaştıran bir köprüydüler” diye konuştu. Gazeteci yazar İsmail Kılıçarslan da “Kim karşısında durursa dursun bu toprakların hakiki mayası, hakiki hikâyesi, direniş hattı İslam’dır. Bizi kim ne kadar ötekileştirmiş olursa olsunlar, vaktizamanı geldiğinde Seyyid Abdülhakim Arvasi, Necip Fazıl ve Salih Mirzabeyoğlu’ndan öğrendiğimiz gibi çıkarız, gereğini yaparız” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...