Ulusal Yarışma Antalya’ya geri dönüyor!

Ulusal Yarışma Antalya’ya geri dönüyor!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden büyük tartışmalarla iki sene evvel çıkarılan “Ulusal Yarışma” kategorisi yeniden festivale döndü.

MURAT ÖZTEKİN

Bu sene 26 Ekim- 1 Kasım’da tarihleri arasında 56’ncısı yapılacak olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin çalışmalarına başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, önceki gün sinema sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda açıklama yapan Böcek, daha önce “Altın Portakal” isminin yeniden verildiği film festivalde, Türk filmlerinin birlikte yarıştığı “Ulusal Yarışma”nın yeniden ihdas edildiğini duyurdu. Böcek, “Sinema sektörü temsilcileriyle bu yılki festivali tüm detaylarıyla konuştuk. Ulusal ve uluslararası yarışmalarıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali özüne dönüyor” dedi. Bu kararı gazetemize değerlendiren FİYAB Yönetim Kurulu Üyesi Yönetmen ve Yapımcı Nazif Tunç, daha önce alınan “Ulusal Yarışma”nın kaldırılması kararının kendilerini üzdüğünü dile getirerek “Ulusal Yarışma Türk filmleri için bir ‘er meydanı’ gibiydi. Şimdi bu kategori festivale geri dönüyor. Bu Türk sinema sektörü için sevindirici bir gelişmedir. ‘Türkiye’de bir kategoride yarışacak sayıda kaliteli film üretilemiyor’ eleştirileri haklı değil” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...