Opera şöleninde yeni rekor beklentisi

Opera şöleninde yeni rekor beklentisi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığınca tertiplenen 10. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin açılışı Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Turandot” eseri ile başladı.

MURAT ÖZTEKİN

14 Temmuz’a kadar devam edecek ola festivalde, 8 temsil sanatseverlerle buluşacak. Faaliyeti değerlendiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz “Geçen sene 10 bin seyirci sayısını geçmiş, kendi rekorumuzu kırmıştık. Bu sene seyirci sayımızı en az yüzde 20 oranında artırmayı ve kendi rekorumuzu geçerek daha fazla sanatsevere ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. 14 Temmuz’a kadar sürecek olan İstanbul Opera Festivali’nin ardından, Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin de 3 Ağustos’ta başlayacağını kaydeden Yavuz “Türkiye’deki (bale) gruplarımız, İspanya ve Gürcistan’dan misafir ekiplerimiz var. İstanbul sonrası Bodrum Festivali’ni de sanatseverlerin kaçırmamaları gerekiyor. Antik mekânlarda klasik sanatları izlemek yaz akşamları için keyifli” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...