Erbil’in arşivi dijitalleşiyor

Düzenleyen:
Erbil’in arşivi  dijitalleşiyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk edebiyatının tanınmış isimlerinden Leyla Erbil’in şahsi arşivi, Boğaziçi Üniversitesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezince kataloglanarak dijital ortama aktarılıyor.

Murat Öztekin - Dr. Öğr. Üyesi Olcay Akyıldız’ın koordine ettiği “Kişisel Arşivi Işığında Leyla Erbil’in Edebi Dünyası” isimli projeyle yazarın kızı Fatoş Erbil tarafından üniversiteye bağışlanan nesneler ve belgeler araştırmacıların kullanımına açık hâle getiriliyor. İki sene zarfında tamamlanması hedeflenen projede şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 belge kataloglandı ve bunların yüzde 30’a yakını dijitalize edildi. Proje çerçevesinde Leylâ Erbil’in arşivi üç ana kategoriye ayrıldı. İlk kategoride şahsi mektuplar, resmî yazışmalar, pasaport ya da kimlik kartı gibi belgeler; ikinci kategoride yazarın metinlerine ait taslaklar, yayımlanmış ya da yayımlanmamış metinler, son kategoride ise çeşitli nesneler, kupürler, gazeteler, dergiler gibi malzemeler yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...