Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Otizm dostu’ gösterimler

‘Otizm dostu’  gösterimler

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bu yıl yedinci defa sinemaseverleri ağırlayacak olan Engelsiz Filmler Festivali, “otizm dostu” gösterimlerle otizmli çocuk ve gençlerin rahat bir şekilde film izleyebilmelerine imkân sağlayacak.

MURAT ÖZTEKİN

Bu sene gösterimde Japon animasyon yönetmeni Mamoru Hosoda’nın “Küçük Kardeşim Mirai” adlı filmi sinemaseverlerle buluşacak. Eserin “otizm dostu” gösterimi İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da olmak üzere üç farklı şehirde yapılacak. Film, loş bir salonda, ses seviyesi düşük tutularak gösterilirken seyirciler gösterim sırasında salonda yiyecek ve içecek bulundurabilecek, diledikleri gibi hareket edebilecek. Seans sırasında otizmli, öğrenme güçlüğü ya da duyusal problemler yaşayan çocuklar ve yakınları, birlikte film seyredebilecek. Engelsiz Filmler Festivali 7-9 Ekim’de Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu’nda, 11-13 Ekim’de Eskişehir’deki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ve 16-20 Ekim’de ise Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...