‘Lüküs Hayat’ ilk defa DT’de

‘Lüküs Hayat’  ilk defa DT’de

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Batılılaşma özentisine kapılan sırandan insanların hâlini merkezine alan ve Türk tiyatro tarihinin klasiklerinden olan “Lüküs Hayat” müzikali, Devlet Tiyatrolarında (DT) ilk defa seyircisiyle buluştu.

MURAT ÖZTEKİN

Ekrem Reşit Rey’in 1933’te kaleme aldığı, eserdeki besteleri Cemal Reşit Rey tarafından yapılan müzikal, Ankara Devlet Tiyatrosunca, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde prömiyer yaptı. Usta tiyatro sanatçısı Murat Atak’ın rejisörlüğünü üstlendiği eser, renkli kostümleri, dönemi yansıtan dekoru ile büyük beğeni topladı. Seyirciler üç saat süren oyunu ayakta alkışladı.  Oyunun sonunda sahneye Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve yönetmen Murat Atak’ı davet edildi. Konuşma yapan Kurt şunları ifade etti: Hem sezon hem de festivaldeki oyunlarımızla Türk halkına layık olmaya çalışıyoruz. Hem içeride hem dışarda öz kültürümüzü evrensele taşımak istiyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...