Halman’ın arşivi dijitalleşiyor

Halman’ın arşivi dijitalleşiyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Taha Toros, Mehmet Fuat Köprülü, Şerif Mardin gibi mühim arşivleri barındıran İstanbul Şehir Üniversitesi, Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı olan yazar Talât Sait Halman’ın arşivini de bünyesine kattı.

MURAT ÖZTEKİN

Yakında dijital ortama aktarılarak araştırmacıların hizmetine sunulacak olan arşivde Halman’ın eserleri, mükâfatları, hususi eşyaları ve kütüphanesi yer alıyor. Halman’ın 80 kitaptan oluşan kendi eserlerini, Milliyet, Akşam ve Cumhuriyet gazetelerinde yayınlanan binlerce köşe yazısını, makalelerini, kitap eleştirilerini, şiirlerini ve ders notlarını içine alan koleksiyondaki kütüphane 10 binden fazla kitap ve dergiden meydana geliyor. Koleksiyonda ayrıca Halman’ın Türkiye’nin önemli yazarları, şairleri, sanatçıları ve devlet adamları ile yazışmaları ve İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth’ten aldığı “Knight Grand Cross” ödülü gibi 200’den fazla ödül yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...