Samim Utkun çizgileri gibi renkli bir ressamdı

Düzenleyen:
Samim Utkun çizgileri  gibi renkli bir ressamdı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Basın ressamları arasında unutulmayacak bir yere sahip olan ve gazetemizde de uzun yıllar emek veren Samim Utkun, vefatının 18. yılında yâd edildi.

Murat Öztekin - İstanbul’daki Yeni Dünya Vakfında Mehmet Nuri Yardım’ın tertiplediği “Babıali Enderun Sohbetleri”nde kendisiyle birlikte çalışan Muammer Erkul ve Murat Sevinç, efsane ressamı anlattı. Konferansta çizgi romanlarda ve kitap kapaklarında imzasına sıklıkla rastlanan Utkun’un hayatı ve kişiliğine temas edildi. Utkun’un Tommiks çizgi romanlarına adını vererek bir devri isimlendirdiğini kaydeden Erkul “Samim Utkun, çok prensipli bir sanatçıydı. Çalışma saati, alışkanlıkları hatta vapurda oturduğu yer bile belliydi. Çok renkli bir adamdı fakat rengini istediği zaman gösterirdi. Celalli karakteri olmasına rağmen patronumuz Enver Ören Bey’e karşı çok sevgi dolu idi” diye konuştu. Enver Ören’in Türkiye’deki çizerleri Türkiye Çocuk dergisinde himaye ettiğini belirten Erkul “Enver Bey, olmasaydı çizerler işsiz kalacaktı” ifadesini kullandı. Murat Sevinç ise Babıali’nin eski günlerini anlatarak “Samim Utkun’un çizerlik yaptığı dönemde 10’dan fazla çocuk dergisi, bir o kadar da mizah dergisi çıkıyordu. O günlerde gazeteler çizgilerle doluydu. Türkiye Çocuk dergisinde 30 kişiyle birlikte çalıştığımız zamanlar oldu” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...