Ahşapta medeniyet saklı

Ahşapta medeniyet saklı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ahşap, opal cam, deri, kumaş, keçe ve yapboz parçaları gibi materyaller kullanarak kontrplak üzerine üç boyutlu eserler üreten sanatçı Kağan Çelik’in “Titreşen Katmanlar” sergisi, Bağımsız Sanat Vakfı’nda sanatseverlerle buluşuyor.

MURAT ÖZTEKİN

Eserlerinde birim geometrisini kullandığını söyleyen Çelik “Bu geometrik şekillerde hücreler, insan organları, diller ve medeniyetler var. İşlerim biraz plastik sanatlara giriyor, heykel olarak nitelendirenler de oluyor ama çıkış noktam birim geometrisidir” dedi. Sanatçı, eserlerindeki her bir birimin bir sembole karşılık geldiğini vurgulayarak, eserlerinde insanlık ve medeniyet tarihine birtakım atıflar olduğunu söyledi. Sergilenen çalışmalarını üretmeye üç yıl evvel başladığını ifade eden Çelik “Çalışmalarımda derinlik ve estetik mefhumlarını göstermeye çabalıyorum” şeklinde konuştu. Küratörlüğünü Hülya Yazıcı’nın yaptığı sergi, 30 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...