Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Usta sinemacılara yapım ödülü

Düzenleyen:
Usta sinemacılara yapım ödülü

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Tanınmış sinemacıların jürisinde yer aldığı "12 Punto TRT Senaryo Günleri"nde mükâfatlar sahiplerini buldu.

Murat Öztekin- Ortaköy'deki Feriye'de gerçekleştirilen kapanış ve ödül törenine, sinema ve televizyon dünyasından birçok kişi katıldı. Törende konuşma yapan TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren "12 Punto”nun Türk sinemasına yeni bir soluk getirdiğini söyledi. Tanınmış yönetmen Zeki Demirkubuz ise "Bu yıl ikincisi ama uzun vadede Türkiye'de pek çok işe ilham kaynağı olacak ve pek çok insanı etkileyecek bir proje olduğunu şimdiden söylemek istiyorum" dedi.
Gecede Uluslararası Ortak Yapım Ödülleri, Nepalli Min Badur'un yönettiği "Soğuk Bir Sene", İspanyol Çema Garsiya İbarra'nın yönetmenliğini üstlendiği "Kutsal Ruh" ve Maryna Gorbach Er'in yönettiği "Klondike" filmlerine verildi. Ortak Yapım Ödülleri ise "Hayat" ile Zeki Demirkubuz, "Neandria" ile Reha Erdem, "İdea" ile Tayfun Pirselimoğlu ve "Kamış" ile Cemil Ağacıkoğlu'na verildi. Ön Alım Ödüllerini de Atalay Taşdiken, Selman Nacar, Bünyamin Musullu ve Tarık Aktaş’ın filmleri aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...