Şiir Akşamları'nda Sezai Karakoç konuşulacak

/ Kaynak: CHA
Şiir Akşamları'nda Sezai Karakoç konuşulacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / CHA

Mustafakemalpaşa Belediyesi, şiire gönül verenleri, şiiri yaşam biçimi olarak seçenleri 'Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamları'nda buluşturmaya devam ediyor.

Bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamları'nda bir araya gelecek şair ve yazarlar, Türk şiirinin yaşayan en büyük ustalarından Sezai Karakoç'u konuşacak. Mustafakemalpaşa Belediyesi, düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılında gerçekleştirilecek kültür-sanat organizasyonunda Türk şiirinde derin izler bırakan ve kendisinden sonra gelen birçok şairi düşünceleriyle etkileyen Sezai Karakoç'u anacak. İki gün sürecek olan '3. Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamları ve Sezai Karakoç Paneli, 14 Eylül 2013 Cumartesi günü saat 17.30'da TSO Konferans Salonu'nda başlayacak. Panelin birinci oturumunda, Özcan Ünlü moderatörlüğünde 'Sezai Karakoç Şiirinde Kültürel Arka Plan' konuşulacak. Şairler İsmail Kılıçarslan 'Sezai Karakoç Şiiri'nde Medeniyet Tasavvuru', Celal Fedai 'Şiirin Rejenerasyonu Kürsüsünde Sezai Karakoç' ve Cevat Akkanat ise 'Diriliş Akımı ile İkinci Yeni Akımı Karşılaştırması Benzerlikler ve Farklılıklar' başlıklı sunum yapacak. nbsp;Etkinlik, saat 20.30'da Tümbüldek Kaplıcaları Mesire Yeri'nde 'Şiir Akşamları' ile devam edecek. Şairler, kendi şiirlerini seslendirecekleri gecede okurlarıyla buluşma imkânı bulacak. Ayrıca, 15 Eylül 2013 Pazar günü saat 10.30'da TSO Konferans Salonu'nda ise 'Sezai Karakoç'ta Diriliş Düşüncesi ve Bazı Temel Kavramlar' başlıklı panelin ikinci oturumu yapılacak. Ali Ayçil moderatörlüğündeki panelde Metin Önal Mengüşoğlu 'Büyükdoğu'dan Diriliş'e Necip Fazıl'dan Karakoç'a, Nurettin Durman 'Sezai Karakoç İstikbali İşaret Eder' ve Şaban Abak'da 'Karakoç'ta Devlet, Millet ve Medeniyet Kavramları' konularında söz alacak. nbsp;

20 ŞAİR VE YAZAR
Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamları'na katılacak şair ve yazarların isimleri şöyle: Adem Turan, Ali Ayçil, Atakan Yavuz, Celal Fedai, Cevat Akkanat, Ercan Yılmaz, Furkan Çalışkan, Hüseyin Atlansoy, Nazım Payan, İsmail Kılıçarslan, Mehmet Narlı, Metin Önal Mengüşoğlu, Mustafa Baki Efe, Mustafa Muharrem, Müştehir Karakaya, Nurettin Durman, Özcan Ünlü, Sıddık Ertaş, Şaban Abak, Şakir Kurtulmuş.


KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...