Dil ve Edebiyat’tan Tanpınar’a has yeni sayı

Dil ve Edebiyat’tan Tanpınar’a has yeni sayı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından aylık olarak neşredilen Dil ve Edebiyat dergisi, şubat sayısını “Eşikle Ufuk Arasında” başlığıyla meşhur yazar ve şair Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayırdı.

MURAT ÖZTEKİN

Tanpınar’a has sayıda, yazarın nesir-şiir, makale ve günlükleri özelinde edebiyatı, duygu ve fikir dünyası masaya yatırıldı. Dergide; makale, inceleme ve deneme yazılarıyla Tanpınar’ın bazı şiirlerine yer verildi. Sayıda, Tanpınar’ı irdeleyen iki mülakat da mevcut. Kübra Güler ve Yaşar Topçu’nun Prof. Dr. Birol Emil’le gerçekleştirdiği söyleşi, görünen ve görünmeyen Tanpınar’a eğiliyor. Elif Tokkal ile Üzeyir İlbak’ın Huzur Atlası’nın yazarı Turgay Anar’la yaptığı mülakat ise “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Huzur’unda ‘Huzur Atlası’ ile Zihin, Tarih ve Coğrafyayı Kucaklamak” başlığını taşıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...