Bosna’dan Wim Wenders’e onur ödülü

Bosna’dan Wim Wenders’e onur ödülü

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bosna Hersek'te bu sene 27'ncisi yapılacak Saraybosna Film Festivali'nde (SFF) onur ödülünün sahibi Alman yönetmen Wim Wenders olacak.

MURAT ÖZTEKİN

“Saraybosna’nın Kalbi” adlı mükâfat, 75 yaşındaki meşhur yönetmen Wenders’e  13-20 Ağustos'ta düzenlenecek festivalde takdim edilecek.  Bu yılki festivalde Wenders'in 2000'de çektiği ve Berlin Film Festivali’nde "Gümüş Ayı" kazanmış "The Million Dollar Otel" filmi için özel bir gösterim de yapılacak. Öte yandan 9 yıl aradan sonra yeniden Saraybosna'ya gelecek Alman yönetmen, “MasterClass” eğitimi de verecek. SFF Direktörü Mirsad Purivatra, dünya sinemasının önemli isimlerinden birini daha ağırlayacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “İnanılmaz bir yönetmen ve aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Wenders, görsel sanatlardaki kabiliyetiyle seyirciye her zaman unutulmaz hikâye ve duygular yaşatmıştır” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...