Canlı yayında Yunus Emre tiyatrosu

Canlı yayında Yunus Emre tiyatrosu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Devlet Tiyatroları tarihinde ilk defa bir oyununun prömiyerini canlı yayında gerçekleştirdi. Büyük mutasavvıf Yunus Emre’nin derinlikli dünyasını yansıtan Ankara Devlet Tiyatrosunun “Bizim Yunus” adlı eserinin ilk gösterimi, önceki akşam pandemi sebebiyle canlı yayında yapıldı.

MURAT ÖZTEKİN

Ankara Resim ve Heykel Müzesinin Türkocağı Sahnesinde seyircisiz perde açan oyun, ramazan için hazırlanan faaliyetler çerçevesinde TRT 2’den yayınlandı. Sönmez Atasoy’un kaleme aldığı ve Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt’un rejisörlüğünü yaptığı oyunda, Yunus Emre’yi Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Alpay Ulusoy canlandırdı. “Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta?” sorusu ise eserin ana teması oldu. “Bizim Yunus”un dekoru Hakan Dündar, kostüm tasarımı Funda Karasaç ve ışık tasarımı Mustafa Bal’a ait...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...