Necip Fazıl’ın iki eserine hatıra baskısı

Necip Fazıl’ın iki eserine  hatıra baskısı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Büyük Doğu Yayınları, Necip Fazıl Kısakürek’in “Çile” ve “Çöle İnen Nur” kitaplarını, hatıra baskılarıyla okuyucuyla buluşturuyor.

MURAT ÖZTEKİN

Kısakürek’in doğumunun 117’nci, vefatının 38’inci yıl dönümü olan mayıs ayında hazırlanan hatıra baskılar, 1978’deki kapaklarıyla yayınlandı. Büyük Doğu Yayınlarından yapılan açıklamada “Okuyucularımızın bu iki eseri üstadın kendi tasarladığı kapaklarla kütüphanelerine koymalarının, onlar için ne kadar kıymetli olduğunu bilerek hem klasik kapak tasarımını bulabilecekleri hem de üstadın kapaklarını ipek bir ceket gibi üzerine giydirdiğimiz sadece bu seneye mahsus ve kısıtlı sayıda hazırlanan hatıra baskısı ile kendilerine sunduk” ifadelerine yer verildi. Hatıra baskısı yapılan kitaplardan “Çile”, Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini topladığı bir eser iken, “Çöle İnen Nur” ise Hazreti Peygamberin hayatını ve İslam dininin doğuşunu konu alıyor. Eserler, bire bir orijinal kapak tasarımlarıyla 17 Mayıs’ta kitapseverlerle buluşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...