Sümela Manastırı yüzde 80 hazır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sümela Manastırı yüzde 80 hazır

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / AA

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mustafa Asan, Maçka ilçesinde Karadağ'ın Altındere Vadisi'ne bakan eteğinde, vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikteki ormanlık alanda kayalar oyularak inşa edilen Sümela Manastırı'nın, restorasyonuna başlandığını söyledi.

Kaya düşme riskine karşı 22 Eylül 2015'te ziyarete kapatılarak hızlı şekilde restorasyon çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirten Asan "Daha önce kapalı olan yapıların restorasyonu, ana kaya kilisesinde restoratörlerimiz tarafından restorasyon konservasyon eser tespit ve belgeleme çalışmaları, endüstriyel dağcılarımız tarafından kaya yamacında bariyerleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor" açıklamasında bulundu. Asan "Şu ana kadar yüzde 80'i tamamlanan çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Burası Bakanlığımızın vizyon projelerinden biri. Amacımız şehrimize, bölgemize, ülkemize kalıcı bir eser bırakmak" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...