Firavun Keops’un 4 bin 600 yıllık gemisi yeni evinde

Firavun Keops’un 4 bin 600 yıllık gemisi yeni evinde

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dünyanın en eski ve en iyi muhafaza edilmiş antik su vasıtası olan Mısır Firavunu Keops’un 4 bin 600 yıllık gemisi, Gize Piramitlerinden Büyük Mısır Müzesine nakledildi.

MURAT ÖZTEKİN

Yaklaşık yirmi ton ağırlığındaki geminin yeni yerine taşınması, 48 saat sürdü. Mısırlı yetkililer Giza’daki taşımanın başarıyla gerçekleştiğini bildirdi. Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığının yaptığı açıklamada “Taşıma projesinin maksadı, insanlık tarihinin ahşaptan yapılmış en büyük ve en eski organik eserini gelecek nesiller için korumaktır” ifadelerine yer verildi. Büyük Mısır Müzesi Genel Sorumlusu Atef Moftah da geminin özel olarak ithal edilen uzaktan kumandalı bir araçla, metal bir kafes içinde yekpare olarak taşındığını ifade etti. 1954 yılında Gize Piramitlerinin bulunduğu bölgede bir çukura gömülü hâlde bulunan sedir ağacından yapılan gemi, 43,6 metre uzunluğunda ve 5,9 metre genişliğinde.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...