Altın Koza'da üç isme onur ödülü

Altın Koza'da üç isme onur ödülü

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali 13 -19 Eylül tarihlerinde, 28. defa sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Festivalin bu seneki “Onur Ödülleri” ise üç sinema emekçisine verilecek. Ödüller, 1982 yılında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan “Yol” dâhil, onlarca filmde rol alan Şerif Sezer, Emmy başta olmak üzere çok sayıda mükâfatın sahibi oyuncu Haluk Bilginer ve Türk sinemasının klasikleşmiş eserlerine senarist ve yönetmen olarak emek veren yönetmen Yavuz Turgul'a takdim edilecek. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda vefat eden festivalin direktörü Kadir Beycioğlu için özel bir anma töreni düzenlenecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenen festivalin “Yürütme Kurulu Başkanlığı”nı oyuncu Menderes Samancılar üstleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...