Altın Koza’ya ‘Bir Nefes Daha’ damgasını vurdu

Altın Koza’ya ‘Bir Nefes Daha’ damgasını vurdu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Festivalde “En İyi Film” ödülüne “Yaramaz Çocuklar” layık görülürken, “Bir Nefes Daha” altı dalda mükâfat aldı.

MURAT ÖZTEKİN

Türkiye’nin köklü film festivallerinden ‘Altın Koza’nın 28. buluşmasında ödüller sahiplerini buldu... Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali çerçevesinde yapılan yarışmaların kazananları, önceki gece gerçekleşen ‘Büyük Ödül Töreni’nde ilan edildi.

“Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”nda “En İyi Film” ödülüne, yönetmenliğini Ahmet Necdet Çupur’un yaptığı ve aile içi bir çatışmayı merkezine alan “Yaramaz Çocuklar” layık görüldü. Yönetmen Nisan Dağ’ın bir rapçinin hikâyesine odaklanan “Bir Nefes Daha” adlı filmi ise “En İyi Yönetmen Ödülü” ve “En İyi Senaryo Ödülü” dâhil, altı dalda mükâfat alarak geceye damgasını vurdu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada, bu sene festivali insanların ayağına götürdüklerini, bu çerçevede 30 farklı yerde yazlık sinema gösterimlerinin olduğunu kaydetti. Faaliyetin sonunda festivalde, “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Uluslararası Kısa Film Yarışması”, “Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması” ve “Adana Kısa Film Yarışması”nda ödül alanlar ile ödülleri takdim edenler hatıra fotoğrafı çektirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...