Oscar adayımız 'Bağlılık Hasan'

Düzenleyen:
Oscar adayımız 'Bağlılık Hasan'

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye'nin Oscar adayı, Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği 'Bağlılık Hasan' filmi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan seçici kurul, “Yabancı Dilde En İyi Film Dalı”nda Türkiye adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Semih Kaplanoğlu’nun “Bağlılık Hasan” filminin, 94’üncü Akademi Ödüllerindeki (Oscar) adayı olarak Türkiye’yi temsil etmesi kararlaştırıldı.

HASAN'IN GEÇMİŞİYLE HESAPLAŞMASI ELE ALINIYOR

Yönetmenliğini ve senaristliğini Semih Kaplanoğlu’nun üstlendiğini “Bağlılık Hasan” filminin dünya prömiyeri 74. Cannes Film Festivali’nin “Belirli Bir Bakış” bölümünde gerçekleşmişti. Film, geçimini babadan kalma meyve bahçesi ve domates tarlasıyla sağlayan Hasan’ın hikâyesini anlatıyor. Yıllardır beklediği güzel haberi alıp hac için Mekke’ye gitmeye hazırlanan Hasan geçmişiyle hesaplaşıp içten içe bir vicdan muhasebesi yaşamaya başlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...