Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tiyatroya dijital kan: Google'dan 'sahne 2.0'

Düzenleyen:
Tiyatroya dijital kan: Google'dan 'sahne 2.0'

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Pandemi döneminde bütün dünyada büyük yara aldıktan sonra dijitalleşmeye başlayan tiyatrolardaki değişim devam ediyor. 275 bin dolarlık Google.org hibesiyle, Inogar ve Tiyatro Kooperatifi yürütücülüğünde hayata geçirilen “Sahne 2.0” projesi de tiyatrocuların dijital mecralar yoluyla seyirciye daha kolay ulaşabilmesini sağlayacak.

Murat ÖZTEKİN

"Sahne 2.0" projesi ile kültür sanat kurumlarının ve sahne emekçilerinin teknolojik araçlarla yeni dijital kabiliyetler kazanmalarının önü açılacak. Sekiz binden fazla sahne emekçisine ulaşılacak proje çerçevesinde sahne çalışanları, kapasite geliştirme eğitimleri, mentorluk desteği, iş geliştirme ve networking etkinlikleri, webinarlar, dijital deneyim stüdyosu kullanımı, prodüksiyon süreçlerinde teknik destek gibi imkânlardan faydalanabilecek.

Sahne 2.0 Dijital Kültür Güçlendirme Programı’na paralel olarak açılacak olan Sahne 2.0 YouTube kanalında da kültür ve sanat üzerine içerikler paylaşılacak. Gelişmeyi değerlendiren Tiyatro Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yeşim Özsoy “Kritik bir dönemde tiyatrolarımızın ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan Sahne 2.0, gelecekte de dijital ve tiyatro arasındaki açığı ve gereksinimleri kapatan önemli bir proje olacak” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...