'Unkapanı Plakçılar Çarşısı' belgesel oldu

'Unkapanı Plakçılar Çarşısı' belgesel oldu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Geçmişte sanatçı olma hayali kuranların kapısını çaldığı Unkapanı Plakçılar Çarşısı zamana yenildi. Fotoğraflarda kalan 'ünlü fabrikası' artık belgeselde yaşıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Bir zamanlar bağını bahçesini satanların sanatçı olmak için büyük umutlarla kapısını çaldığı Unkapanı Plakçılar Çarşısı, bir masal dünyası gibi yok olma noktasına geldi... Eskiden “Ünlü Fabrikası” olarak anılan mekâna gidenler, artık kiralık-satılık dükkân ilanları ve sararmış albüm afişleriyle karşılaşıyor. Yönetmen Tayfun Belet de Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nın bu hâlini belgesel hâline getirdi. "Unkapanı-Bitmeyen Masal" adlı dokümanter eser, umutlarını bir mekâna bağlayan, bitti denilen masalın sahnesini terk etmeyen ve bu uğurda kendi masallarını uyduran insanların trajikomik hikâyesini anlatıyor.

'Unkapanı Plakçılar Çarşısı' belgesel oldu
Unkapanı-Bitmeyen Masal belgeseli trajikomik hikayeleri ekrana taşıyor

FESTİVALLERİ DOLAŞIYOR
Gelip dönemeyenler, hayal kırıklıklarıyla geçen yıllara rağmen hâlâ şöhret olmayı umanlar, gidecek başka yeri olmayanlar belgeselin renkli ve gerçek yüzünü oluşturuyor. İlk gösterimini geçtiğimiz ay 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan “Unkapanı: Bitmeyen Masal” festivalleri dolaşmaya devam ediyor. Belgeselin yeni hikâyelerinin, yeni hayatlarının çekim çalışmaları da bir yandan devam ediyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...