Meşhur şef Bernius Türkiye’ye geliyor

Meşhur şef Bernius Türkiye’ye geliyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Klasik müzik dünyasının önde gelen şeflerinden Frieder Bernius, Türkiye'ye konser vermeye geliyor.

MURAT ÖZTEKİN

Kurduğu korolar, orkestralar ve liderlik ettiği festivallerle klasik müzik dünyasının en etkili şeflerinden biri olan Frieder Bernius, Türkiye'ye geliyor. Bernius, Kültür Bakanlığının daveti ve ev sahipliğinde İstanbul ve Ankara'da bir dizi konser ve eğitim faaliyetine katılacak. Şef, 14 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezinde (AKM), 16 Kasım'da ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Yerleşkesinde konser verecek.

Meşhur şef Bernius Türkiye’ye geliyor
Frieder Bernius, İstanbul'da yeni açılan Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verecek

FRIEDER BERNIUS KİMDİR?
Frieder Bernius, 1968'de Musichochschule'de eğitimi sırasında Stuttgart Oda Korosu'nu kurdu. 1977'den itibaren Frieder Bernius, SDR, WDR, NDR Korosu, RIAS Oda Korosu gibi Almanya'nın önde gelen yayın kuruluşlarının orkestraları ve korolarını yönetti, Stuttgart Barok Orkestrası ve Stuttgart Erken Dönem Müziği Festivali gibi 17. ve 18. yüzyıl müziğinin özgün icrasına odaklanan iki önemli kurumun kuruluşunda aktif olarak rol aldı.

Günümüzde Almanya'nın dört bir yanında ve Avrupa'nın önemli radyo koroları ve müzik topluluklarına konuk şef olarak davetler alan Frieder Bernius, prestijli müzik festivallerinde de yer alıyor. Bernius'un sayısı 40’ı aşan kayıtları Hollanda Edison Ödülü, Fransa'da Altın Diyapazon Ödülü gibi pek çok ödüle layık görüldü. 1993'te Federal Almanya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ile ödüllendirilen maestro, klasik müzik dünyasına kazandırdığı isimlerle "Şeflerin Hocası" olarak anılıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...