Devlet Tiyatroları genelindeki 10 farklı oyun Ankara'da buluşacak

Devlet Tiyatroları genelindeki 10 farklı oyun Ankara'da buluşacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Devlet Tiyatrolarının (DT) Türkiye genelindeki sahnelerinde sergilenen 10 farklı oyun, ‘Ankara Buluşmaları’ çerçevesinde 15-21 Kasım tarihleri arasında başkentte seyirciyle buluşacak.

MURAT ÖZTEKİN

Yerli yazarların oyunları sanatseverler için perde açıyor... İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Antalya, Adana, Konya, İzmir, Sivas ve Bursa Devlet Tiyatrolarının eserlerini sahneleyeceği ‘Ankara Buluşmaları’nda 48 temsil seyircinin beğenisine sunulacak. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt yaptığı açıklamada Türk tiyatrosunun gelişimi için yerli eser üretiminin artmasının yanı sıra oyunların nitelikli olmasının önemine dikkati çekti.

Devlet Tiyatroları genelindeki 10 farklı oyun Ankara'da buluşacak
Türkiye genelinde Devlet Tiyatroları'nda sergilenen 10 farklı oyun, 48 temsil ile Ankara'da

Kurt, şöyle konuştu: Türk tiyatrosu ancak kendi yazarlarıyla gelişebilir, büyüyebilir. Bu yüzden bizler de yerli yazarları çok önemsiyoruz. Dünyayla yarışabilmek için kendi yazarlarımızın eserlerini, sanatçılarımızı, rejisörleri ön plana çıkarmamız lazım. Yurt dışına turne düzenliyorsak kendi yazarımızla, kendi sanatçılarımızla ve kendi eserlerimizle gitmeliyiz. Biz yurt dışına öz kültürümüzü anlatmalıyız.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...