Mesut Gengeç'ten Dede Korkut belgeseli

Mesut Gengeç'ten Dede Korkut belgeseli

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yönetmen Mesut Gengeç, Dede Korkut’un yazmalarının ele alındığı “Dede Korkut ve Avrupa’daki Orijinal Nüshalarına Yolculuk” dokümanter filminde, Dede Korkut yani bir diğer ismi ile Korkut Ata’nın bilinmeyenlerine ışık tutuyor.

MURAT ÖZTEKİN

Geçtiğimiz günlerde Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’nde ilk defa seyirci karşısına çıkan eseri anlatan Gengeç “Bu isimde ya da diğer isimleri Korkut Ata, Dede Sultan olan önemli biri Türk tarihinde yaşamış mıdır? Türk gelenek görenekleri içinde önemi ve karşılığı nedir? Kitaplarında geçen önemli hikayeler nelerdir? Dede Korkut kimdir? Bütün bu sorulara cevap vermek için bu belgesel çalışmasını yaptık” dedi.

Mesut Gengeç'ten Dede Korkut belgeseli
Dede Korkut ve Avrupa'daki Orijinal Nüshalarına Yolculuk geçtiğimiz günlerde seyirci ile buluştu

Yönetmen, eserde Avrupa’da bulunan iki nüshadaki hikâyeleri ve olayları her yönüyle seyirciye aktardıklarını söyledi. Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün sunumuyla hazırlanan belgeselin görüntü yönetmenliğini Emrah Durmuş yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...