Türk Telekom’dan sanata 60 milyon TL’lik bağış

Türk Telekom’dan sanata 60 milyon TL’lik bağış

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanan iş birliği anlaşmasıyla Türk Telekom, AKM'ye yedi yıl boyunca her sene 45 milyon TL’lik ayni bağış ve 15 milyon TL’lik nakit destek sağlayacak.

Murat Öztekin | İstanbul

Yeni binasıyla geçtiğimiz ay kapılarını tekrar açan Atatürk Kültür Merkezine (AKM) destek geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Telekom arasında; AKM’nin teknik, sanatsal ve kültürel yönetiminin yürütülmesini sağlamayı amaçlayan iş birliği anlaşması imzalandı. Dün AKM'de gerçekleştirilen imza törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan katıldı.

Türk Telekom’dan sanata 60 milyon TL’lik bağış
Düzenlenen imza töreni

OPERA SALONUNUN ADI DEĞİŞTİ
İş birliği çerçevesinde AKM’nin simgesi olan 2 bin 40 kişilik opera binasının ismi artık “Türk Telekom Opera Salonu” oldu. Törende konuşan Bakan Ersoy “Türk Telekom bu sözleşmeyle teknoloji, bina işletme giderleri, iletişim ve pazarlama ile faaliyet destekleri çerçevesinde yedi yıl boyunca her sene 45 milyon liralık ayni bağış ve ihale kapsamında da 15 milyon liralık nakit destek sağlayacak. Ayrıca her sene TÜFE oranında bu rakamlar artarak, devam edecek” dedi. CEO Ümit Önal ise “AKM teknoloji ile sanatın buluşma noktası hâline gelecek” diye konuştu. Destekle birlikte Türkiye'de bir ilk olan 5G altyapılı Robot Cafe, AKM ziyaretçilerine yeni bir tecrübe de sunacak.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...