Frida Kahlo’nun otoportresi rekor ödeme: 34.9 milyon dolara satıldı

Düzenleyen:
Frida Kahlo’nun otoportresi rekor ödeme: 34.9 milyon dolara satıldı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Frida Kahlo’ya ait otoportre, New York’taki Sotheby’s House’da gerçekleştirilen müzayedede rekor bir fiyata alıcı buldu. Söz konusu meblağın 34.9 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Yirminci yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelen ve sürrealist sanatıyla ilgi toplayan Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun otoportresi New York’taki Sotheby’s House’da görücüye çıktı. Yüksek rakamların teklif edildiği tablo müzayedede,  34.9 milyon dolara alıcısını buldu.

"KAHLO'NUN MÜZAYEDEYE GELEN EN ÖNEMLİ ÇALIŞMASI"
Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun “Diego y Yo” eseri New York’taki Sotheby’s House’da düzenlenen müzayedede 34.9 milyon dolarlık rekor fiyata alıcı buldu. Eser, Kahlo’nun son otoportrelerinden biri olarak bilinirken, dün yapılan müzayedede Sotheby’s House yetkilileri eseri, “Kahlo’nun müzayedeye gelen en önemli çalışması” olarak tasvir etti. Tabloda gözleri yaşlı olarak görülen Kahlo’nun alnına, bir zamanlar fırtınalı bir ilişki yaşadığı eşi Diego Rivero resmediliyor.

ESER 2018'DE 9.76 MİLYON DOLARA SATILMIŞTI
2018 yılında Rivero tarafından yapılan bir başka eser ise 9.76 milyon dolara satılmıştı. Kahlo’nun “Dieogo y Yo” isimli eserini satın alan kişinin Arjantin’de bir müze sahibi Eduardo F. Cosantini olduğu açıklandı.
Kahlo, 20. yüzyılda yaşamış en önemli sanatçılardan biri olarak nitelendirilirken, tablolarında bolca yer verdiği acı ve soyutlanma temalarıyla ünlü olduğu biliniyor. 1907-1954 yılları arasında yaşayan Kahlo’nun, Meksika kültürünü de eserlerine yansıttığı görülüyor. Kahlo’nun eseri, 1990’da da 1.4 milyon dolara yine bir müzayedede satışa sunulmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...