Türkiye’nin piramitleri Taştepeler

Türkiye’nin piramitleri Taştepeler

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Şu ana kadar bölgede 11 tane daha Göbeklitepe’ye benzer yerleşim bulduk. 20’ye kadar gidecek. Burası ‘Taştepeler Neolitik Çağ Parkı’ olacak” diye konuştu.

Haber Merkezi | ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Göbeklitepe ve diğer tepeleri içinde barındıran “Taştepeler” bölgesinin, yapılacak yoğun tanıtımlarla, dünyada öne çıkan bir nokta hâline geleceğini belirtti. Ersoy “Mısır için piramitler neyse Türkiye için, Güneydoğu için de Taştepeler o olacak” dedi.

Türkiye’nin piramitleri Taştepeler
Mısıt Piramitleri'nden 7,500 yıl daha eski olan Göbeklitepe

TAŞTEPELER NEOLİTİK ÇAĞ PARKI OLACAK
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklamada bulunan Bakan Ersoy “Şu anda Göbeklitepe dünya çapında hiç olmadığı kadar tanınır hâle geldi. Göbeklitepe’yi, Güneydoğu Anadolu’nun kurtuluş reçetelerinden biri olarak gördük. Yaptığımız kazı çalışmaları ile 11 tane daha benzer yerleşim yeri bulduk. Bir tanesi Karahantepe. Toplam 12 oldu. 20’ye kadar da gidecek. Bu çalışmayı uluslararası statüye getiriyoruz. Beş ülkeden sekiz üniversite ve akademi bununla ilgili başvuruda bulundu. Hepsini kabul ediyoruz. Türkiye’den de başvurular var, onları da kabul ediyoruz ve hepsine kaynak çıkarıyoruz. Bir devlet projesi hâline getirildi. Hızlı bir şekilde, burası ‘Taştepeler Neolitik Çağ Parkı’ olacak. Dünyanın sayılı noktalarından biri ve 12 bin yıllık geçmişi var. Yeni bulunan bölgelerin daha eski olma ihtimalleri de var. Üç dört sene içinde yoğun tanıtımlar ile Mısır için piramitler neyse, Türkiye için, Güneydoğu için de Taştepeler o olacak. Oraya çok ciddi turizm yatırımlarını da beraberinde getirecek” şeklinde konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...