Yunus Emre on farklı lisanda okunacak

Yunus Emre on farklı lisanda okunacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Büyük mutasavvıf Yunus Emre’yi anlatan “Aşkın Dili Yunus Emre” adlı eser Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca 10 farklı dilde neşredildi.

“Türk Devlet ve Düşünce Hayatına Yön Veren Şahsiyetlerin Kısa Yaşam Öyküleri Serisi ve Çevirisi Projesi” dâhilinde Dr. Mustafa Tatcı tarafından kaleme alınan eser; Türkçenin yanı sıra Arapça, Farsça, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça, Boşnakça, Japonca ve Çince olarak okuyuculara sunuldu. Gençlere yönelik olarak hazırlanan kitapta; Yunus Emre’nin hayatı ve eserleri; menkıbe ve şiirlerinden seçilen örnek metinlerle ele alınıyor. Eserin Yunus Emre’nin yurt dışında geniş kitlelere tanıtılması açısından önemli katkıları olması bekleniyor. Projenin Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı ve Ord. Prof. Dr. Cahit Arf kitaplarıyla devam edeceği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...