Majid Majidi: Sinemanın insana değen yönünü seviyorum

Majid Majidi: Sinemanın insana değen yönünü seviyorum

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Meşhur İranlı yönetmen Majid Majidi, katıldığı Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin “Ustalık Sınıfı” programında sinemasını anlattı.

MURAT ÖZTEKİN

Moderatörlüğünü Festival Direktörü Faysal Soysal’ın yaptığı ve Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşen faaliyette konuşan Majidi, sinemada ilk fikrin geldiği ana değinerek, “Bir filiz gibi, toprağın içinde besledikçe, sevdikçe büyüyen, daha sonra senaryoya, ardından filme dönüşen ve insanlara değen tarafını seviyorum” diye konuştu. İyi bir senaryo yazmaktaki sırrı da açıklayan Majidi, “Bu sır aslında şu noktada hayat tecrübesi… Kendi tecrübeniz, hayatınız ve her şeyi izlemek... Biz çoğu zaman kendi hayatımız içinde çok dar bir alanda besleniyoruz. Çok ötesine gitmek, toplumla doğru ilişkiler kurmak, bizim kendi hikâyemize yeni açılımlar sağlayacaktır” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...