Hazreti Süleyman'ın altın sandığı Çorum'da bulundu

Düzenleyen:
Hazreti Süleyman'ın altın sandığı Çorum'da bulundu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Çorum'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda, Hz. Süleyman'a ait olduğu değerlendirilen ahit sandığı ve altın sikke ele geçirildi.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kişinin yasa dışı yollarla elde ettiği tarihi eserleri satmaya çalıştığı bilgisi üzerine harekete geçti. Ardından teknik ve fiziki takip başlatıldı. 

ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Bir süre izlenen zanlıya ait araç, ekipler tarafından il merkezinde durduruldu. Araçta yapılan aramada, altın kaplama ahit sandığı ve altın sikke ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı emniyete götürüldü.

2017'DE AMASYA'DA ORTAYA ÇIKMIŞTI

Çorum Müze Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı incelemede, sandık ile sikkenin, 2017 yılında Amasya'da bulunan ve Hazreti Süleyman'a ait olduğu tespit edilen 11 parça tarihi eserin devamı niteliğinde olduğunu belirledi. Eserlerin Roma İmparatorluğu dönemine tarihlendiği tespit edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...