Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Abdülmecid Efendi'nin resimleri Sakıp Sabancı Müzesi'nde

Düzenleyen:
Abdülmecid Efendi'nin resimleri Sakıp Sabancı Müzesi'nde

KÜLTüR - SANAT Haberleri

“Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” sergisi, 60 tablo ve 300’ü aşkın belgeden meydana geliyor.

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Türk sanat tarihinde derin izler bırakan Abdülmecid Efendi’nin hayatı ve sanatı üzerine kurgulanan “Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” sergisi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde bugün kapılarını açtı. Sabancı Holding’in desteğiyle 1 Mayıs 2022'ye kadar  sanatseverlerle buluşacak sergi; Abdülmecid Efendi’nin Pierre Loti’ye hediye ettiği orijinal çerçeveli 2 resim dâhil 60 tablo ve 300’ü aşkın belgeden meydana geliyor.

"SANATIN GÜCÜNE İNANIYORUZ"

Serginin açılışı için düzenlenen basın toplantıda konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Sanatın kapsayıcı, birleştirici, bütünleştirici ve ilham verici gücüne; yaydığı umuda inanıyoruz. Ve işte tam da bu nedenle hangi alanda ne iş yapıyorsak yapalım, sanat bizim vazgeçemeyeceğimiz en önemli değerimiz olarak yerini koruyor” dedi.

1 MAYIS 2022'YE KADAR AÇIK

Küratörlüğünü Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan  Ölçer’in üstlendiği “Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” sergisi 1 Mayıs 2022 Pazar gününe kadar pazartesi hariç 10.00 – 18.00, cumartesi 10.00 – 20.00 saatleri arasında SSM’de Galeri-2’de ziyaret edilebilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...