Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Göçmen dramının 'Öteki Hikâyeleri'

Düzenleyen:
Göçmen dramının 'Öteki Hikâyeleri'

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatçılar dünyanın en büyük dertlerinden biri olan mültecilik meselesine dair eserler üretti, ortaya “Öteki Hikâyeler” sergisi çıktı.

Murat ÖZTEKİN

On iki ayrı ülkeden 50 sanatçının farklı disiplinlerde eserlerinin yer aldığı sergi, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesinde görülebiliyor. Eserler, günümüzde çeşitli sebeplerle mülteci olan 281 milyon insanın dramlarına vurgu yapıyor.

Serginin küratörü Denizhan Özer “Burada Asya’dan, Avrupa’dan, Amerika’dan farklı disiplinlerde çalışan sanatçıları bir araya getirdik. Sergide görselliğin yanı sıra koku gibi farklı duyulara hitap eden eserler, interaktif çalışmalar yer alıyor. Sergi, bu özelliğiyle seyirciye keşfetme alanı açan bir yapıya kavuşmuş oluyor” diyor.

Sergi, 7 Şubat 2022’ye kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesinde çeşitli faaliyetlerle ziyarete açık olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...