Kablodan tablo çıktı: İstanbul Havalimanı'nda sıfır atık sergisi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kablodan tablo çıktı: İstanbul Havalimanı'nda sıfır atık sergisi

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / İHA

İstanbul Havalimanı'ndaki plastik kutu, poşet gibi atıklar sanata dönüştü. Kablolardan yapılan portre görenleri hayran bıraktı.

Sıfır artıkta ciddi olan İstanbul Havalimanı, bu konuda belgesini alan ilk havalimanı... İstanbul Havalimanı’nda sıfır atığa dikkat çekmek için bir de sergi açıldı. Sanatçı Deniz Sağdıç, sadece havalimanındaki çöplerden topladığı karton, plastik, kablo, kot vb. ürünleri 20 adet sanat eserine dönüştürdü.

Kablodan tablo çıktı: İstanbul Havalimanı'nda sıfır atık sergisi

YOLCULARIN BEĞENİSİNİ TOPLADI

İnsan portrelerinin yansıtıldığı eserler ile İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Alanı’nda ‘Sıfır Noktası’ sergisi açıldı. Eserler, başta turistlerin olmak üzere birçok yolcu tarafından çok beğenildi. Sağdıç “Bütün eserler, her bir yolcunun bıraktığı küçük parçacıklardan oluşuyor. Burada gördüğünüz her bir nesne aslında bizim bütünlüğümüzle ilgili bir hikâye...” dedi.

Öte yandan, sergi, üç ay boyunca İstanbul Havalimanı’nda kalacak.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...