Global elitlerin dünyayı saran ağı

Global elitlerin dünyayı saran ağı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Günümüzde devletler üstü bir güç olan global sermayenin network’ü bir kitapta ele alındı. Peter Phillips tarafından kaleme alınan “Dev Şirketler” adlı araştırma eseri, Alfa Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturuldu.

MURAT ÖZTEKİN

Kitapta global sermayenin zenginliği kontrol etmek, korumak ve sermayenin sürekli büyümesini sağlamak için aynı eğitimi almış zengin insanların kurduğu bir hükûmetlerötesi ağ olarak işlev gördüğü vurgulanıyor. Eserde, bu ağın hükûmet yetkililerinin kontrolündeki Dünya Bankası, IMF, Dünya Ticaret Örgütü, G7, G20 ve benzer birçok milletlerarası kurumu etkileyip kullandığı ve medya tekelleriyle beraber kitleleri yönlendirdiği savunuluyor. Linkedln’den Facebook’a, BP’den Apple’a kadar birçok markanın global sermayedeki sürekli artışını idare eden ve koruyan 389 kişinin kaydının verildiği eser, buna rağmen zenginliğin yeniden bö-lüştürülmesini tavsiye ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...